Японія обіцяє допомагати відбудовувати Харківську область

Грант планують надати на відновлення медзакладів та об'єктів критичної інфраструктури.

Харківська область може отримати японський грант.

Японія має наміри допомагати відбудовувати Харківську область. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на зустріч заступника ХОВА Михайла Харнама з виконавчим радником компанії PADECO Co., Ltd. Йохеєм Сома.

Йшла мова про можливість отримання Харківщиною гранту на відновлення пошкоджених і зруйнованих через війну гуманітарних об’єктів: медзакладів і об’єктів критичної інфраструктури. Як зазначив Михайло Харнам, наразі регіону потрібна комунальна техніка, яку залучатимуть для подолання наслідків обстрілів. 

«Першочергово ми звертаємо увагу на відновлення медичних закладів та об’єктів критичної інфраструктури: водо- та теплопостачання, електричних мереж. Дякуємо, що приділили увагу нашому регіону. Раді будь-якій підтримці», — сказав Харнам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внутрішнє кільце, реновація старого житла та науковий парк. Яким буде Харків після війни?

За словами виконавчого радника компанії PADECO Co., Ltd., у Японії запустять проєкт для надання допомоги Харківській області невдовзі. Зараз потрібно визначити об’єкти, які відновлюватимуть за допомогою гранту від Японії.

«Дуже поважаю те, що Україна робить зараз. Ми спробуємо допомогти якнайкраще. Я приїхав у Харків, щоб на власні очі подивитися, чим ми можемо посприяти. Невдовзі Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) проводитиме проєкт, завдяки якому зможемо відновити певні об’єкти на Харківщині», — сказав Йохей Сома.

За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, за час війни пошкоджений та зруйнований 2421 об’єкт життєзабезпечення у Харківській області, 813 освітніх закладів, 362 заклади культури, 271 заклад охорони здоров’я.

Як писав KharkovNEWS.info, загалом по Харківській області через війну зруйновано понад 18 000 об’єктів. Із них понад 8000 — житлові будинки.

Джерело

Новости Харькова