ХОВА витратила на піар додаткові 2,5 мільйона гривень

В обласній адміністрації говорять, що нових витрат не було.

Загалом із початку війни на піар обласної військової адміністрації витрачено понад 12 мільйонів гривень.

У середу 26 липня Харківська обласна військова адміністрація опублікувала у системі публічних закупівель Prozorro сім закупівель на послуги щодо піару. Загальна сума за договорами становить майже 2,5 мільйона гривень. Усі угоди були укладені 24 лютого 2023 року, повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Зокрема, у системі підвантажена угода між ХОВА та київською фірмою «Маркетинг ЮА» на 800 000 гривень. Угода стосується організації та підтримки зв’язків із громадськістю.

Ще три угоди підписані з товариством з обмеженою відповідальністю «Регіональні новини». За кожною угодою сплатили по 400 000 гривень. ТОВ мало надавати послуги фотографів, а також послуги з виробництва кіно- та відеопродукції, дизайнерські послуги.

«Абсолютно всі закупівлі викладені без завантажених договорів, тому невідомо, що то за відео чи кіно замовляла ХОВА, якими були послуги фотографів та спеціалістів із організації та підтримки зв’язків із громадськістю», — зазначили у ХАЦі.

Із початку війни Харківська обласна військова адміністрація витратила на свій піар понад десять мільйонів гривень. Це були послуги з висвітлення її роботи у ЗМІ, реклама, маркетинг, піар, друк фотоальбомів, графічний дизайн, фотографи. Таким чином, разом з останніми закупівлями (сім угод на 2,5 мільйона гривень) на піар ХОВА вже витрачено 12,5 мільйона гривень.

У Харківській обласній військовій адміністрації заявили, що нових витрат на піар не було, а на «Prozorro» відбулись технічні оновлення.

«На порталі Prozorro були проведені технічні  оновлення, які жодним чином не пов’язані з новими закупівлями та додатковими витратами, як зазначають деякі видання та телеграм-канали, — зазначили у ХОВА. — У 2023 році на реалізацію заходів Програми з оперативного інформування громадян області про діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо актуальних питань життя регіону з обласного бюджету виділено 5 181 406 грн (рішення Харківської обласної ради від 24.12.2022 № 472-VІII «Про обласний бюджет Харківської області на 2023 рік»). У лютому Харківською обласною військовою адміністрацією на реалізацію заходів профільної Програми було укладено 9 договорів на загальну суму 4 679 431 грн. Станом на липень 2023 року нових договорів не укладалося».

Як писав KharkovNEWS.info, минулого тижня ХОВА скасувала тендер на піар в онлайн-медіа, за яким планувала віддати два мільйони гривень.

Джерело

Новости Харькова