Харківські захисники вразили техніку окупантів у Бахмуті

В окопи ворога запустили безпілотники.

По загарбниках та їхній техніці влучили у Бахмуті на Донеччині.

Бійці роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» (входить до 92-ї штурмової бригади) влучили FPV-дронами в окопи російських окупантів, а також їхню техніку та озброєння у Бахмуті. Загалом було ліквідовано шістьох загарбників, уражено техніку на суму понад мільйон доларів.

«Ювелірна робота операторів FPV, які доставили вибухові подаруночки прямісінько у 5 ворожих окопів, де було ліквідовано 6 окупантів, — розповів командир «Ахіллесу» Юрій Федоренко. — Сукупна вартість ураженої техніки ворога — $1.15 млн.».

Зокрема, військовослужбовці «Ахіллесу» уразили дві бойові машини піхоти (БМП-2), на яких були встановлені 30-міліметрові гармати та протитанковий ракетний комплекс «Фагот». Ці БМП розраховані на екіпаж із трьох людей і десант із восьми людей. Вартість таких машин складає 150 000 доларів.

Також уражена самохідна артилерійська установка 2С3 «Акація». Вона була озброєна 152-міліметровою гарматою, дальність її стрільби складає до 20 кілометрів. Вартість артустановки оцінена у мільйон доларів. Окрім цього, дроном знищили автівку ворога «Урал».

Як писав KharkovNEWS.info, Збройні сили України знищили «очі окупантів» на Харківщині. Бійці 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» проводили повітряну розвідку та виявили російський комплекс відеоспостереження «Муром-П». Захисники вдарили по ньому безпілотником. 

Джерело

Новости Харькова