Харківське комунальне підприємство хоче купити риби на 17 мільйонів гривень

Постачальник пов'язаний із директоркою цього КП.

За рибу хочуть сплатити 17 551 426,50 гривні.

Комунальне підприємство «Комбінат дитячого харчування» планує підписати договір із фірмою «Надія-92» щодо придбання замороженого патраного хека без голови. Власницею фірми раніше була директорка цього комунального підприємства Надія Тимофєєва. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro

Замовнику потрібно 115 850 кілограмів хеку. Таким чином, за кілограм риби сплатять 151,50 гривні з ПДВ (у супермакетах «АТБ» кілограм хека коштує 123,5 гривні). Поставити рибу мають до 31 грудня 2024 року. Хек буде свіжоморожений, патраний і без голови. Рибу упакують у полімерні пакети та картон. 

«Риба морська повинна бути свіжоморожена, без голів, не містити побічних включень, не мати сторонніх присмаків і запахів.  Поверхня риби повинна бути чиста, природного забарвлення, ціла, без зовнішніх пошкоджень, з цільною консистенцією і запахом, властивим запаху свіжої риби. Не допускається риба заморожена більше одного разу. Вага однієї рибки повинна мати від 300-500 гр.», — сказано у технічних вимогах.

На аукціон прийшла лише одна фірма — «Надія 92», інших учасників не було. Один із потенційних учасників заявив про дискримінаційні умови. Він скаржився на те, що в угоді буде зазначатися наступне: у разі, коли замовник платить за рибу із запізненням, штраф накладатися не буде.

За інформацією ХАЦу, інші замовники купляють хек дешевше. Наприклад, Харківська клінічна багатопрофільна лікарня №17 придбає хек за ціною 106 гривень за кілограм із ПДВ, Інститут медичної радіології та онкології — 110 гривень.

«Навіть якщо порівнювати з цінами у супермаркетах, то переплата харківських комунальників на цій рибі складе понад три мільйони гривень», — зазначили у ХАЦі.

Власницею товариства з обмеженою відповідальністю «Надія-92» указана Любов Кононеко, директоркою — Ірина Воротинцева. Проте раніше засновницею значилася Надія Тимофєєва, яка зараз є директоркою комунального підприємства «Комбінат дитячого харчування». Крім того, приміщення фірми «Надія-92» беруть в оренду у приватного підприємства «Грин+», власницею якого є Надія Тимофєєва.

Як писав KharkovNEWS.info, харківська поліклініка купує дитяче харчування за завищеними цінами. За банку дитячого харчування харківська поліклініка переплатила на 1000-1600 гривень.

Джерело

Новости Харькова