Харків’янину загрожує в’язниця за підтримку Росії у соцмережах

Кримінальну справу передали до суду.

Чоловікові загрожує до п’яти років тюрми.

До Ленінського районного суду Харкова направили обвинувальний акт стосовно 58-річного харків’янина, який підтримував Росію у соцмережі. Слідчі встановили, що чоловік на своїй сторінці у Facebook поширював дописи на підтримку держави-агресора. Зокрема, в одному з фейкових російських відео, яке він поширив, заявляли, що нібито українські військові тероризують матір із дитиною, оскільки ті не пропустили колону. Також чоловік залишав коментарі зі звинуваченням захисників України.

«В іншому відеозаписі, яке репостнув харків’янин, було спілкування журналіста з представником УПЦ МП, на якому останній стверджує, «що українці воюють з Богом, через це їм покарання у вигляді російських ракет». Крім того, чоловік активно коментував дописи та писав про те, що він впевнений, що ЗСУ обстрілюють житлові квартали Харкова», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт склали за ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, поліцейські завершили розслідувати першу справу щодо неповнолітньої дівчини, яка розповсюджувала прапори Росії, так званої «ХНР» та Z-символіку. За законом її не можна засудити.

Джерело

Новости Харькова