Харків’янин ошукував людей під виглядом співробітника цвинтаря

Чоловік представлявся співробітником цвинтаря і просив аванс.

Слідчі оголосили підозру 44-річному харків’янину, який ошукував родичів і близьких померлих.

У 2022 році чоловік створив сторінку у сервісі Google Maps під назвою «14 кладовище м. Харків», завантажив туди фото, поставив геолокацію та залишив свій номер телефону. Він пропонував послуги з поховання, проте насправді ніякого стосунку до кладовища не мав. Чоловік просив у людей аванс у розмірі від 500 до 1500 гривень, а коли гроші перераховували, зникав.

«Чоловік ніколи не був співробітником цього цвинтаря, проте пропонував «допомогу» за нібито надання послуг у зв’язку із похованням померлих осіб. Під час бесіди харків’янин надсилав людям квитанцію на оплату послуг як «аванс» та обговорював подальші дії з виконання послуг з поховання після надходження грошових коштів», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як уточнили KharkovNEWS.info у прокуратурі, наразі встановлено чотирьох потерпілих від дій шахрая. Чоловік ошукав їх на суму близько 10 000 гривень.

Підозру чоловікові склали за ч. 1 і 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, у Харківській області шахрай видавав себе за працівника газової служби. Чоловік видурював гроші у жителів Чугуївського району.

Джерело

Новости Харькова