Головний слідчий Харківської області показав зруйнований через обстріл кабінет

Кримінальні провадження та документи поновлюють.

Обстріл слідчого управління поліції стався ще 12 вересня. Після обстрілу будівля зайнялася.

Начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов опублікував фото зруйнованого через обстріл кабінету.

«Зруйнований кабінет через пожежу від касети рашистів це, звісно, прикро, але ми обов’язково все відремонтуємо. А поки щоденні наради зі слідчими, оперативниками та робочі зустрічі з прокурорами, громадянами, журналістами та міжнародними організаціями — не до роботи в кабінеті», — написав Болвінов у своєму Facebook.

Як розповів Сергій Болвінов «Суспільному», правоохоронці змогли зберегти більшу частину кримінальних проваджень. Ті провадження, які залили водою під час ліквідації пожежі, висушили. Документи з четвертого і п’ятого поверхів знищені через обстріл, проте частину з них зможуть поновити за ухвалою суду. Сама будівля слідчого управління сильно пошкоджена. На її ремонт уже виділили кошти.

«У приміщенні слідчих і криміналістів зберігалися матеріали кримінальних проваджень, деякі речові докази. Однак втрачені матеріали ми зможемо поновити», — розповів Сергій Болвінов. — Будівля була дуже пошкоджена. Фактично вигорів весь 5-й поверх, на 4-му пошкоджені перекриття. Полум’я перекинулося з даху на 4 і 5 поверхи, а вся будівля була залита водою під гасіння пожежі».

Як писав KharkovNEWS.info, 16 грудня вранці російські військові завдали ударів по критичній інфраструктурі Харківської області. Усього випустили десять ракет. Постраждалих через обстріли, на щастя, немає. Зафіксовані колосальні руйнування інфраструктури, зокрема, в енергетичній системі. Усувати наслідки обстрілів уже почали.

Джерело

Новости Харькова