Головні новини Харкова 29 лютого: спіймали навідницю, смертельна пожежа

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

10:08

34-річна судима харків’янка наводила ракети на місто, щоб “піднятись” при росіянах

СБУ затримала в Харкові чергову зрадницю — жінка допомагала росіянам корегувати ракетні удари по місту.

“Співробітники СБУ викрили зловмисницю на початковому етапі її розвідувальної активності. Це дозволило покроково задокументувати її злочинні дії, затримати й тим самим запобігти серії ракетних ударів по місту”, – повідомив спікер УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Детальніше.

08:44

На Харківщині в пожежі вночі загинув чоловік

Смертельна пожежа сталася в Чугуївському районі. Горів приватний будинок у селі Шестакове. В осередку пожежі вогнеборці виявили тіло чоловіка, повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області. Загалом за добу на Харківщині сталося 42 пожежі, п’ять із них — через російські обстріли.

08:32

Загинули 3 дорослі та дитина, є поранені — Синєгубов про обстріли за добу

“О 16:50 росіяни випустили авіабомби по вокзалу в смт Великий Бурлук Куп’янського району. Внаслідок обстрілу загинули дівчинка 6 років та 48-річний чоловік. Мати дівчинки зазнала важких травм, їй надається меддопомога. О 13:40 в м. Куп‘янськ внаслідок обстрілу ворожими авіабомбами зруйновано: будівлю церкву, житловий будинок. Пошкоджено: кафе, 16 житлових будинків. Загинули 2 людини. Отримали травми 5 осіб”, — підбив найтрагічніші підсумки минулої доби на Харківщині начальник ХОВА Олег Синєгубов 29 лютого.

07:31

На Харківщині зафіксували дві атаки армії РФ та авіаудари по шести населених пунктах

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку сили оборони відбили дві атаки противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області”, – поінформував у ранковому зведенні 29 лютого Генштаб ЗСУ.

Під авіаударами були: Плоске, Бударки, Варварівка, Куп’янськ, Синьківка та Кислівка.

07:12

Ніч із серією тривог

Вночі у Харкові регулярно звучали сирени повітряної тривоги. Затяжну тривогу оголошували з вечора – з 21:44 до 23:38, а потім про небезпеку попереджали ще тричі: з 00:01 до 00:20, з 01:35 до 02:08 та з 05:16 до 05:49. Причинами були загроза балістики, скидання КАБів, а опівночі Повітряні сили ЗСУ попередили про ракетну небезпеку.

У Харкові обійшлося без вибухів

Джерело

Новости Харькова