Головні новини Харкова 18 березня: удар по пожежній частині, поранені, фронт

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

10:48

На Харківщині обстріляли храм, є поранений

“18 березня близько 07:10 росіяни обстріляли село Новоосинове Куп’янського району. Пошкоджено приватні будинки та храм. Поранення отримав чоловік 1961 року народження. Його доправили до лікарні”, – повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

09:49

8-річна чемпіонка передала 11,6 тис. грн на дрон для харківської бригади ЗСУ

Командир батальйону ударних БпАК “Ахіллес” харківської 92-ї ОШБр Юрій Федоренко опублікував фото листа від юної благодійниці та фрагмент розмови з нею.

“Днями мені надійшов лист від 8-річної Емілії – маленької чемпіонки з фігурного катання. Вона вирішила передати 11 600 грн, подаровані на день народження, на дрон для батальйону ударних БпАК “Ахіллес”, – поділився Федоренко.  Докладніше.

08:32

Вранці росіяни поранили мешканця Харківщини. Синєгубов повідомив про наслідки обстрілу

“Сьогодні, 07:10, у с. Новоосинове Куп’янського району здійснено ворожий обстріл. Травмований 62-річний чоловік, надається меддопомога”, – написав Синєгубов у телеграмі вранці 18 березня.

За даними начальника ХОВА, вночі росіяни скинули КАБ на пожежну частину в селі Білий Колодязь Чугуївського району (раніше рятувальники повідомляли, що удару завдавали ракетами).

Загалом під обстрілами за добу було близько 15 населених пунктів.

07:54

Обстрілами пошкодили ліцей, базу “швидкої”, приватні підприємства та будинки

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко 18 березня повідомив про наслідки обстрілів Харківщини за добу. Він нагадав про удар по селу Бугаївка, де “прилетіло” по пункту базування “швидкої допомоги” (два співробітники поранені). Також постраждалий був у Вовчанську – на місто скинули КАБ. Під обстрілом із РСЗВ “Ураган” була Ківшарівка – там пошкоджені ліцей та п’ять багатоквартирних будинків. По Куп’янську прилетів дрон-камікадзе (пошкоджено приватне підприємство), по Золочеву – КАБ-250 (пошкоджено приватний будинок).

“Білий Колодязь. 17 березня о 23:20 рашисти обстріляли приватне підприємство. Розмір збитків внаслідок ворожої атаки встановлюється”, – доповнив Тимошко.

07:33

Росіяни били вночі ракетами по Харківщині: поранений рятувальник

Під удар потрапила пожежна частина у прикордонні. У будівлі вибиті вікна, двері, ворота, пошкоджені дах і фасад. Також окупанти пошкодили чотири пожежно-рятувальні автомобілі. У момент, коли росіяни завдавали удару, на чергуванні в частині було 11 рятувальників, один із них – водій – отримав травму руки. Йому надали медичну допомогу на місці, повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області.

07:15

Армія РФ двічі штурмувала Синьківку та била бомбами прикордонням

Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні 18 березня повідомив, що під авіаударами протягом доби були Вовчанськ, Гоптівка та Басове в Харківській області.

“На Куп’янському напрямку ворог здійснив два безуспішні штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка Харківської області“, – поінформував Генштаб.

07:08

Вночі в Харкові оголошували тривоги через балістику

Ніч у Харкові пройшла спокійно. Тривогу оголошували двічі – з 23:09 до 00:25 та з 04:55 до 05:14. Обидва рази її причиною була загроза застосування армією РФ балістичного озброєння. Про це попереджали Повітряні сили ЗСУ.

Обійшлося без вибухів.

Джерело

Новости Харькова