Фонд гарантування вкладів продає бар, автівки і нерухомість харківського банка-банкрута

"Мегабанк" ліквідується Фондом гарантування вкладів і реалізовує його майно.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує продавати майно «Мегабанку», який визнаний банкрутом і ліквідується.

У січні виттавлено на торги власність банка-банкрута на загальну суму 300 мільйонів гривень. Майже половина цієї суми — права вимоги за кредитами, ще стільки ж — нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.

Серед лотів — третина двоквартирного будинку з оздоровчим комплексом «Терми»` (на фото) та кафе-баром, що складається з квартири площею 448,9 кв.м. Нерухомість знаходиться у Дніпропетровській області (місто Новомосковськ). Стартова вартість лоту 6,8 мільйонів гривень.

На відкритих торгах спробують продати вісім автівок бізнес-класу: MERCEDES-BENZ S 500L4 MATIC за пів мільйона гривень, SKODA SUPERB ELEGANCE 2018 року за 230 000 гривень, MERCEDES-BENZ S 550 за 344 000 гривень та ін.

Також на продаж виставлятимуть 12 золотих та срібних монет: пам`ятна монета «Оранта» номіналом 125 гривень із золота 999,9 проби вагою 7,78 г з початковою ціною 233 280,00 грн, золота монета «20 років Незалежності України» номіналом 100 гривень за 112 752,00 грн.

Раніше приміщення банку були виставлені на продаж у Львові та в Черкасах.

Нагадаємо, 2 червня 2022 року правління НБУ віднесло АТ «Мегабанк» до категорії неплатоспроможних у зв’язку з тим, що банк не привів свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів НБУ. Тоді ж у банку ввели тимчасову адміністрацію та шукали інвесторів. Фонд гарантування виплатив вкладникам “Мегабанку” майже 3,9 млрд гривень.

Головнй акціонер «Мегабанку», депутат Харківської обалсної ради Віктор Суботін говорив, що регулятор розгорнув війну проти банку та «цілеспрямовано знищував» установу. Він обіцяв боротися за банк.

Джерело

Новости Харькова