Енергетик допомагав окупантам створювати «росію» на Харківщині

Чоловік налагоджував енергомережу у місцях розташування окупантів.

Чоловік за власною ініціативою пішов на співпрацю з окупантами у тимчасово окупованому Куп’янську.

Минулого року 48-річний енергетик став на службу до росіян. У рідному Куп’янську він ходив на наради, допомагав підтримувати енергетичні мережі у справному стані і навіть передавав українську техніку окупантам, аби вони могли малювати прапори РФ.

«Виконуючи ворожі завдання, він організовував роботу електророзподільчих мереж на окупованій території району, а також забезпечував заживлення електричною енергією органів окупаційної влади і збройних підрозділів рф. До того ж, використовуючи техніку, яка перебувала на балансі підприємства, колаборант допоміг окупантам розмалювати стелу з назвою міста «Куп’янськ» у кольори прапору держави-агресора», — повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Колаборанту загрожує до п’яти років позбавлення волі, а також заборона обіймати певні посади в Україні протягом п’ятнадцяти років, можлива конфіскація майна.

Джерело

Новости Харькова