Експоліцейський супроводжував російську техніку по Куп’янському району

Чоловік утік до Росії.

Зрадник супроводжував російську техніку та працював у незаконно створеному правоохоронному органі окупантів.

Слідчі заочно оголосили підозру 24-річному експоліцейському, який під час окупації Куп’янського району добровільно перейшов на бік загарбників. Встановлено, що на третій день повномасштабної війни він на службовій автівці супроводжував колони військової техніки росіян по території Куп’янська та селищ Ківшарівка і Куп’янськ-Вузловий. Потім чоловік служив на російських блокпостах та відбирав у жителів машини для загарбників.

«Згодом зрадник допомагав окупантам будувати на території захопленої Куп’янщини «правоохранительную систему». Підозрюваний оформлював матеріали про правопорушення відповідно до законодавства рф, ніс службу на блокпостах, збирав пояснення у осіб тощо. Також він незаконно відбирав авто у місцевих мешканців та передавав їх окупантам», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

У липні 2022 року він влаштувався до так званого «управления внутренних дел временной гражданской администрации Харьковской области», яке незаконно створили загарбники. Він став «и. о. инспектора дорожно-патрульной службы группы дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения».

За декілька місяців зрадник уже був «полицейским (водителем) 1 отделения отдельного взвода патрульно-постовой службы полиции отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)». За роботу йому платили близько 80 000 рублів.

Напередодні деокупації чоловік утік до Росії, де переховується від українських слідчих. Підозру чоловікові склали за ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Ухвалюють питання про оголошення зрадника у розшук.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Як писав KharkovNEWS.info, друга гауляйтера Харківщини засудили на 14 років. Олег Калайда майже 20 років пропрацював в українських правоохоронних органах, проте під час окупації перейшов на бік загарбників.

Джерело

Новости Харькова