Житель Харкова проведе вісім років у тюрмі за крадіжки з обстріляних будинків

Чоловік викрадав майно із підвалів будинків, які були пошкоджені через війну.

Харківський апеляційний суд призначив покарання у вигляді восьми років ув’язнення чоловікові, який викрадав кабелі й обладнання із пошкоджених через обстріли будинків. 

Слідчі встановили, що чоловік раніше був неодноразово судимий, зокрема за злочини проти власності. Однак з липня по жовтень 2022 року вчинив нові злочини. Усього за цей час задокументували більше ніж 40 епізодів крадіжок. Чоловік обкрадав будинки у Салтівському та Слобідському районах, які зазнали пошкоджень через російські удари. Він проникав до підвалів таких будинків. 

«Чоловік відшукував тепловимірювальні станції та демонтував з них обладнання, необхідне для їхнього безперебійного живлення та роботи, а в інших сховищах викрадав кабелі, які використовуються у телефонних мережах. Загальна сума шкоди, завданої діями крадія комунальному підприємству «Харківські теплові мережі» та АТ «Укртелеком», складає понад 250 тис. гривень», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Справу спочатку розглядав Комінтернівський районний суд Харкова. На судовому засіданні чоловік визнав провину. Його засудили до п’яти років і шести місяців тюрми. Проте прокуратура не погодилася із вироком та подала апеляцію, її задовольнили.

«Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду вказану апеляційну скаргу задоволено і призначено чоловіку більш суворе покарання — 8 років позбавлення волі», — повідомили у прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 4 ст. 185 (крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок суду вже набув чинності.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові крадії зрізали кабель з генератора у сховищі. Чоловіки палили дроти на пустирі.

Джерело

Новости Харькова