Демонтаж Будинку культури на Харківщині подорожчав на мільйон

За розбір завалів заплатять 3,5 мільйони гривень.

Із фірмою домовилися про суму у 2,34 мільйона гривень, проте під час робіт вона збільшилася.

Комунальна установа «Культурний центр «Імідж» підписала угоду з ТОВ «Монтажбудюг» на демонтаж Будинку культури по вулиці Гвардійській, 13 у Чугуєві. Його 25 липня 2022 року зруйнувала російська ракета. Вартість робіт складе 1,16 мільйона гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.  

Мер Чугуєва Галина Мінаєва зазначала, що Будинок культури повністю знищений і відновленню не підлягає.  

Наприкінці минулого року культурний центр проводив аукціон на демонтаж Будинку культури. Тоді комунальна установа визначила очікувану вартість робіт у розмірі 7,7 мільйона гривень. Торги виграв «Монтажбудюг», оскільки запропонував свої послуги за 2,34 мільйона гривень.  

Наприкінці березня цього року фірмі перевели гроші за виконані роботи. Проте фірма зазначила, що під час виконання підряду з’явилися додаткові роботи. Тому загальна вартість її послуг із демонтажу складе вже 3,5 мільйона гривень. 

За інформацією ХАЦу, «Монтажбудюг» заснував Ігор Кушнаренко з Херсонщини. Після початку війни фірма працює зі Львова, проте її юридична адреса не змінена. Ця ж фірма вигравала аукціон щодо демонтажу у лікарні в Ізюмі. 

Як писав KharkovNEWS.info, на ремонт Дзеркального струменя Харків витратить 1,7 мільйона гривень. У міськраді кажуть, що на шпилі Дзеркального струменя є пошкодження.

Джерело

Новости Харькова