Чиновник незаконно роздавав землю на кордоні Харківської області

Чоловіка будуть судити.

Тринадцятеро людей отримали ділянки під дачне будівництво.

Слідчі завершили досудове розслідування щодо 34-річного уже колишнього виконувача обов’язки голови районної державної адміністрації, який незаконно передав у приватні руки землю у Вовчанській громаді, що має рекреаційне призначення. Обвинувальний акт передали до суду.

За даними слідства, в. о. голови райдержадміністрації вносив до Державного земельного кадастру неправдиві дані щодо земельних ділянок та звертався до землевпорядних організацій, які робили документи для приватизації земель. Потім погоджував документи й таким чином виділяв ділянки під дачне будівництво.

«На завершальному етапі колишній виконувач обов’язків голови районної державної адміністрації затверджував та погоджував документацію щодо передачі земельних ділянок особам, які, нібито, цього потребують. Таким чином у 2020-2021 роках 13 громадян отримали земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва. На підставі неправомірного рішення було відчужено більш ніж 11 гектарів землі на загальну суму 4 342 237 гривень», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає від трьох до шести років ув’язнення та до трьох років позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Як писав KharkovNEWS.info, мера з Харківщини судять за розкрадання грошей на ремонті дитячого садка. Слідчі встановили, що четверо учасників схеми, зокрема мер Змієва Павло Голодніков, привласнили 400 000 гривень під час ремонту дошкільного закладу освіти у Змієві.

Джерело

Новости Харькова