Чергова харківського метро отримала вирок за розповсюдження пропаганди на робочому місці

Вирок оголосили Олені Сєрій.

Олена Сєра висловлювалася на підтримку Росії при колегах у метрополітені.

11 квітня Київський районний суд Харкова виніс вирок Олені Сєрій, яка працює черговою по станції у харківському метрополітені. Жінку визнали винною та призначили їй покарання у вигляді трьох років умовно, майно не конфіскували. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

«Суд ухвалив угоду про визнання винуватості між прокурором та Сєрою з призначенням покарання у виді позбавлення волі на п’ять років, без конфіскації майна, із заміною реального строку — на три роки іспитовим», — розповіли у ХАЦі.

За даними слідства, Олені Сєрій — 51 рік, вона живе у селищі Хорошеве, працює у комунальному підприємстві «Харківський метрополітен». Встановлено, що на роботі вона систематично висловлювалася на підтримку Росії. Колег жінка намагалася переконати у тому, що АТО та ООС є «внутрішнім конфліктом».

«27 серпня 2023 року Сєра, перебуваючи на робочому місці у службовому кабінеті чергової по станції «Академіка Барабашова» КП «Харківський метрополітен», публічно сказала: «Подожди, а как Украина свои войска начала использовать в Донбассе против украинского народа, хотя Конституцией запрещено. Не будем на россию рассказывать, давай с Украиной разберемся. Тебе как это, нормально?», — розповіли в Антикорупційному центрі.

Співробітниця метро стверджувала, що російську агресію викликали нібито дії української влади, яка прийшла на зміну Януковича та взяла курс на членство України у НАТО, це начебто і стало приводом до війни. Також вона казала, що у війні «винна не Росія, а Євромайдан».

«Жінка повторювала тези російської пропаганди про те, що Росія протистоїть «колективному Заходу» та «світовому уряду», який спровокував цю війну, у той час як Україна — лише поле бою, на якому США планують воювати «до останнього українця», — сказано у матеріалах справи.

Винною Сєру визнали за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, підозру Олені Сєрій оголосили на початку березня.

Як писав KharkovNEWS.info, кіберфахівці СБУ вирахували харків’янина, який розповсюджував у мережі Інтернет матеріали з виправдовуванням збройної агресії РФ. Чоловік у соцмережах стверджував, що Харків буде російським містом.

Джерело

Новости Харькова