Банк знову продає харківську поліклініку

Місто відмовилося викупити будівлю перед початком повномасштабної війни.

“Укргазбанк” виставив на продаж будівлю міської поліклініки у Слобідському районі Харкова.

Стартова ціна 45,9 млн. грн. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на оголошення на майданчику «СЕТАМ».

Банк вкотре буде намагатися продати будівлю колишньої медико-санітарної частини заводу ДП «Завод “Радіореле», яку орендує міська поліклініка № 19.

«Це вже не перша спроба банку продати приміщення. Як стало відомо ХАЦ, будівля опинилася у приватній власності на початку 2000-х. Ще у 2005 році ПрАТ «Альпаріс» отримало дозвіл від міської ради на оренду земельної ділянки площею орієнтовно 0,4 га по пр. Героїв Сталінграду, 23-А для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі медичного призначення. За даними кадастрової карти, земля й досі знаходиться у комунальній власності та орендується ЗАТ «Альпаріс». Цільове призначення залишилося без змін. Директором ДП «Завод “Радіореле» у 2002-2007 роках був Олег Гейман, екс-менеджер концерну АВЕК та соратник нардепа Олександра Фельдмана. Під час роботи директором заводу Гейман працював помічником у Фельдмана, а потім сам став нардепом і був в одній фракції з Фельдманом», — повідомляє ХАЦ.

У 2016 році ПАТ «АБ «Укргазбанк» та ПАТ «Концерн Авек та Ко» уклали кредитний договір на дві кредитні лінії, але «Авек та Ко» кредит не погасив, тож в 2019 році нерухомість перейшла у власність банку за договором про задоволення вимог іпотекодержателя.

Торги призначені на 18 серпня будуть проходити на зниження ціни. Гранична вартість становитиме 31 млн грн.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні 2021 року у Харкові виставили на продаж поліклініку за ціною будинку для макак.

Проблему можна було вирішити раз і назавжди, викупивши будівлю у банку. Але в міськраді ясно дали зрозуміти, що не збираються витрачати на це гроші.

«Ми не можемо викупити це приміщення, тому що ціна на торгах нечувана», — говорив тоді секретар міської ради Терехов.

42, 8 мільйона, які просив банк, — це майже стільки ж, скільки коштує вольєр для японських макак в зоопарку (36 млн грн.). Вся «Планета мавп» в зоопарку обійдеться місту в два рази дорожче, ніж коштує поліклініка (99 млн грн.), а всього в 2021 році міськрада витратить на будівництво зоопарку 175 мільйонів гривень платників податків.

Джерело

Новости Харькова