Американський сенатор відвідав Куп’янськ

Сенатор Кері Бейкер (у центрі) був шокований масштабом руйнувань.

Куп’янськ відвідала американська делегація.

До її складу увійшли сенатор від штату Флорида Кері Бейкер, засновник благодійного фонду «Місія 823» Шон Салліван та комісар округу району Лейк Каунті у Флориді Шон Паркс.

Їм показали оглянули зруйновані внаслідок обстрілів російськими терористичними військами будівлі адміністрації, краєзнавчого музею, будинку культури та центральної міської лікарні, поліцейський відділок, де окупанти влаштували катівню. Пройшлися вулицями міста й поспілкувалися з місцевими мешканцями.

«Коли ти бачиш сюжети про Україну по телебаченню — це одне, та як приїздиш сюди й бачиш все на власні очі… Бачиш всі ці руйнування, які завдають російські терористи. Бачиш згорілу техніку. Це викликає жах», — поділився враженнями Бейкер. Водночас сенатор захопився мужністю українських військових та жителів Куп’янська — комунальних працівників, медиків, пожежних, поліцейських.

Під час зустрічі були досягнуті домовленості про підтримку Куп’янської міської територіальної громади та подальшу співпрацю в напрямку відбудови та розвитку. Але якою конкретно буде ця підтримка, в міській адміністрації не повідомляють.  

Як писав KHARIKV Today, російське командування перекинуло на Куп’янський напрямок новосформовану 25-ту армію через брак резервів.

Джерело

Новости Харькова