Адаптація кішки в новому будинку: як допомогти кішці освоїтися

Коли ви отримаєте звістку про те, що ваш котячий друг успішно приземлився в кінцевому пункті призначення, ви будете так схвильовані, щоб задушити його любов’ю і познайомити з його новим будинком – ви можете відчути себе розчарованим, якщо він не поводитиметься цілком нормально.

Спробуйте на хвилинку проникнути в милий маленький мозок вашої кішки (або кішок)! Вони просто пройшли чималий шлях і приземлилися в новому будинку або квартирі з новим плануванням і тисячами нових запахів, ймовірно, завалених коробками. Вони не мають уявлення, де вони зараз і чому.

У нас, людей, є перевага, коли справа доходить до того, щоб зорієнтуватися у новому місці: вербальне спілкування. У той час як багато наших улюблених фільмів і шоу показують кішок, що говорять, з IQ справжніх інтелектуалів, нам ще доведеться зустріти балакучого Салема, Чешира, Гарфілда, Текері Бінкса або когось з їхніх словесних кузенів у реальному житті.

Коли справа доходить до введення кішки (або кішок) в новий будинок, ви можете помітити деякі дива в їх поведінці. Важливо знати, що нормально, а що ні, і як допомогти їм освоїтися. У них може бути підвищений рівень кортизолу протягом декількох днів після подорожі, і вони, безумовно, досить розумні, щоб поставити запитання: «Що трапилося з моїм нормальним життям?» Акліматизація в новому будинку – важливий крок, який допоможе вам і вашій кішці повернутися до довірчих відносин і здорового способу життя.

Скільки часу потрібно кішці чи кошеняті, щоб звикнути до нового будинку?

Відповідь дійсно залежить від вашого кошеня. Вони турбуються? Вони зазнали травми, перш ніж знайшли вас? Чи пережили вони травму цим шляхом до свого нового будинку? Вони колись подорожували на великі відстані до того великого переїзду?

Кішці можуть знадобитися дні, тижні і навіть місяці, щоб відчути себе впевнено та безпечно у новому будинку. Дотримання порад з цієї статті має допомогти вам значно скоротити період акліматизації, щоб ви і ваш пухнастий малюк могли почати щасливий шлях протягом декількох тижнів після переїзду. Деякі кішки просто неспокійніші, і для них ці поради щодо акліматизації ще важливіші.

Загальні ознаки занепокоєння при знайомстві кішки чи кошеня з новим будинком:

  • Ховається;
  • Менше їсть чи відмовлятися від їжі;
  • Ходить у туалет поза туалетом;
  • Жування, дряпання чи інші деструктивні дії.

Усе це загальні ознаки занепокоєння. Якщо ваша кішка зазвичай не схильна до такої поведінки, вони повинні зникнути протягом декількох днів або тижнів, якщо ви дотримуєтеся послідовного режиму і повільно вводите нові стимули по одному за раз.

Як альтернатива, це більш тривожні ознаки того, що ваша кішка могла заразитися хворобою під час подорожі:

  • Блювота;
  • Постійна діарея або запор протягом більш ніж кількох днів;
  • Кашель;
  • Висока температура;
  • Тривала млявість;
  • Найменша кількість їжі або відмова від їжі більш ніж на пару днів.

Негайно зателефонуйте своєму новому ветеринару, якщо ви вважаєте, що ваша кішка може бути хворою!

Як привчити кішку до нового будинку

  • Дотримуйтесь порядку дня, до якого вони звикли. Платіть та грайте зі своїми кішками в той час, до якого вони звикли. Рутина змушує їх почувати себе у безпеці!
  • Залишіть свої старі речі. Ви можете відчути бажання купити нові ліжка, іграшки та аксесуари… але ви повинні тримати при собі звичні зручності вашої кішки та замінювати ці предмети по одному.
  • Створіть маленький притулок і дайте їм місце. Де ваші кішки любили усамітнюватись у вашому старому будинку (або поряд з ним)? Чи можете ви створити для них аналогічну обстановку у своєму новому будинку? Навіть найбільш товариським кішкам потрібен час на самоті, і ви можете помітити, що вони більше хочуть побути на самоті, поки пристосовуються. Знайомий килим, ліжко або інші предмети, які пахнуть як їхня попередня подушка, дійсно допоможуть.
  • Якщо їм потрібно почати їсти нову їжу, робіть це повільно. Тримайте вашу кішку (кішок) на тому ж кормі після переїзду, якщо це можливо принаймні протягом декількох тижнів. Звикання до нової їжі може серйозно засмутити їхній шлунок, особливо якщо ви вводите новий білок. Ви можете знайти в Інтернеті безліч корисних порад щодо переведення вашої кішки (кішок) на нову дієту, якщо це необхідно.
  • Використовуйте заспокійливі феромони. Заспокійливі феромони можуть творити чудеса, змушуючи кішок почуватися невимушено у новому середовищі. Ви можете придбати заспокійливі феромони у вигляді спрею або настінного плагіна. Ми бачили, як цей метод допоміг багатьом переляканим кішкам вийти з укриттів у їхніх нових будинках!
  • Також рекомендується запланувати відвідування нового ветеринара протягом тижня після прибуття.

    Джерело

    Новости Харькова