У Бєлгородській області біля кордону з Харківщиною немає влади РФ – Березовець

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: кадр із відео

Український журналіст та офіцер першої окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна Тарас Березовець заявив, що армія РФ відступила від кордону вглиб своєї території на 8 – 10 км.

“Вони не контролюють реально десь кілометрів 8 – 10 власної території в Бєлгородській області, – сказав Березовець в інтерв’ю на Ютуб-каналі “Фейгін live” . – Тобто вони настільки налякані діями… Вони просто відійшли. Вони цю територію не контролюють, тобто там уже немає російської влади. Там “Махно” зараз, “отаман Зелений” або “Архангел” – хто там у них… Там реально вже зараз БНР – вже “Бєлгородська народна республіка” цілком може реалізуватися. Російської влади в прикордонних районах немає. Її просто немає фізично”.

При цьому Березовець назвав наступ на Харків одним із ймовірних варіантів, які розглядає командування окупантів. Варіант наступу на Київ із Білорусі офіцер та аналітик відкинув, пославшись на можливість завдання запобіжного удару Силами оборони. А також – перекриття всіх шляхів для наступу, заміновані мости та пристріляні дороги.

  • Новости Харькова