Володимир Зеленський нагородив харківського комбата

Лейтенант Ширяєв отримав орден на передовій.

Командир 225 батальйону 127 бригади Олег Ширяєв отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Відповідний наказ президент України Володимир Зеленський підписав 24 червня.Через два дні Головнокомандувач вручив нагороду лейтенанту Ширяєву на передовій.

«Сьогодні маю честь бути поруч із нашими героями – підрозділами Збройних Сил України оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Подякувати, нагородити й потиснути руку. Бажаю здоров’я та тільки перемоги. Україна пишається кожним із вас. Ви круті, міцні, наші справжні українці», — повідомив Зеленський у соцмережах.

Олег Ширяєв подякував Ваолодимиру Зеленському і написав, що «усіх нагород достойні мої солдати, я лише гвинтик у Збройних Силах нашої держави».

Нагадаємо, кількома тижнями раніше у мережі з`явилося відео зухвалого вчинку 225 бригади. Комбат Ширяєв (позивний Сірко) з розвідниками зустріли російського солдата і, прикріпивши до його спини «вибуховий пристрій» (гілку з дерева), наказали вивести на позиції росіян. Перед цим вони взяли штурмом позицію російських окупантів з приватної військової компанії «Ветерани» в гаю біля Оріхово-Василівки (північніше Бахмута, західніше Соледара).

«Герой цього відео заслуговує високого визнання та високих державних нагород. Мабуть, найкумедніше відео війни, але разом з тим — справжній героізм, це захоплення у полон трьох російських солдат бійцями 225-го харківського батальйону Тероборони. Це просто неймовірно, це краще ніж в кіно, бо в кіно таких сюжетів вигадати не можуть, та й глядачі не повірять. Командир української розвідгрупи на передовій підходить близько до російських позицій та бере у полон російського солдата. Потім каже приблизно так: «Мы — хохлы, мы — суперсовременная армия, мы тебе поставим на спину датчик, ты пойдёшь и приведешь нас к своим, а если обманешь мы все услышим и подорвем у тебя на спине гранату». И переляканий полонений росіянин заводить наших бійців на передову позицію, вони беруть у полон ще двох росіян. Тобто весь цей час наші воіни смертельно ризикують, але діють на передовій ворога. І їм вдається уникнути ворожого вогню після того як їх помітили на іншому пості, і вивести полонених», — написав згодом військовий журналіст Юрій Бутусов.

Як раніше писав KharkovNEWS.info, у травні 2022 року молодший сержант Олег Ширяєв  отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. 6 березня 2022 року колишній лідер «Східного корпусу», ветеран АТО Олег Ширяєв повідомив, що він на волі і захищатиме Батьківщину. До цього Олег Ширяєв перебував у СІЗО як підозрюваний у справі рейдерського захоплення елеватора у Занках (Зміївський район) у 2018 році.

Джерело

Новости Харькова