Терехов розповів, що буде зі зруйнованим російською ракетою будинком

У будинку по вулиці Проскури повністю зруйнований під'їзд.

Унаслідок останніх ракетних атак у Харкові пошкоджені більше ніж 250 будівель.

У будинку по вулиці Проскури, в який влучила російська ракета 23 січня, повністю зруйнований під’їзд. Наразі комунальники подали тепло до 30 квартир цього будинку, поки опалення не мають 15 квартир. Роботи із відновлення комунікацій продовжують. Чи вдасться відновити будинок, стане відомо після проведення експертизи. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

«Маємо надію, що завтра [26 січня — ред. ] підключимо теж, бо потрібно розібрати у підвальних приміщеннях завали. І будемо підключати ці 15 квартир. Що стосується відновлення цього будинку, то там повністю зруйнований під’їзд. Будемо робити інструментальну експертизу, і потім будемо вирішувати, як відбудовувати цей під’їзд», – сказав Терехов.

За словами Терехова, співробітники комунальних підприємств закрили OSB-плитами майже усі віконні контури у пошкоджених будівлях. Опалення наразі подано до усіх постраждалих будинків, окрім найбільш постраждалого. Також відновлено водопостачання. Електрику продовжують відновлювати. Світла поки не мають жителі шістьох будинків, відновити його планують до неділі 28 січня.

Нагадаємо, рятувальники розбирали завали зруйнованого п’ятиповерхового будинку по вулиці Проскури у Харкові від ранку 23 січня, одразу після ракетного удару, й до пізнього вечора того ж дня. Пізно увечері роботи довелося призупинити, оскільки існувала загроза обвалу стіни. Уранці 24 січня роботи поновили, вони тривали до вечора. Під завалами знайшли тіла 8-річної дитини та її матері, подружжя та двох їхніх собак. 

Як писав KharkovNEWS.info, кількість жертв російської атаки збільшилася до одинадцяти. Сьогодні, 26 січня, у лікарні померла 61-річна жінка.

Джерело

Новости Харькова