Судитимуть трьох окупантів, які застрелили жителя Харківщини через зауваження

Вирок загарбникам винесуть заочно.

Окупанти перебувають у розшуку.

У Дергачівському районному суді винесуть вирок трьом російським окупантам, які застрелили чоловіка через зауваження. Це — 33-річний, 23-річний та 25-річний військові, що є уродженцями Дагестану. Вони служать у військовій частині №54096 РФ.

Слідчі встановили, що під час окупації їхній підрозділ перебував у селищі Козача Лопань (Харківський район). Третього травня 2022 року окупанти приїхали на автівці «Нива» до села Макарове у Богодухівському районі та прийшли до сільгосппідприємства. Там працював охоронцем 70-річний чоловік, він доглядав за худобою.

Окупанти стали стріляти у бік худоби. Чоловік зробив їм зауваження, бо тварини злякалися пострілів. Загарбники поїхали, однак за два дні повернулися у село та побачили охоронця, він ішов на роботу. Один із загарбників вистрелив у нього.

«33-річний військовий вийшов з автівки і зробив два постріли у спину місцевому мешканцю. Ще двоє обвинувачених спостерігали, щоб не було свідків убивства. Потерпілий загинув на місці. Після цього окупанти почали штовхати загиблого ногами, перевіряючи чи дійсно він помер. Переконавшись, що чоловік мертвий, вони поїхали з місця», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо 33-річного окупанта склали за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Інших двох окупантів обвинувачують за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 438 (пособництво в умисному вбивстві та порушення законів і звичаїв війни).

Як писав KharkovNEWS.info, обвинувачені — це Рамазан Омаров (33 роки), Ражаб Насридинов (25 років) і Алхас Расулов (23 роки). Відомо, що Омаров був заступником командира взводу 1-го мотострілецького відділення 3-го мотострілецького взводу 6-ї відокремленої танкової бригади, Расулов — водієм.

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Харькова