Смертельна ДТП: суд почав розгляд справи Миколи Харківського

Справу розглядають у Харкові.

Обвинувальний акт призначили до розгляду через більше ніж півтора року після вчинення підлітком ДТП.

У п’ятницю 16 червня у суді відбулося підготовче засідання по справі про смертельну ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові, де обвинувачений — Микола Харківський. Про це повідомив адвокат Артем Облетов.

«Обвинувальний акт скеровано на розгляд до суду ще у січні минулого року, втім низка чинників, зокрема, зміна місць проживання учасників процесу, війна, служба у ЗСУ, продовження лікування потерпілих — уповільнили розгляд справи», — розповів Артем Облетов.

На наступному засіданні виступить представник уповноваженого органу з питань пробації. Він дасть характеристику Миколи Харківського. Також у суді оголосять обвинувачення, вислухають позицію адвокатів, установлять порядок й обсяг дослідження доказів.

Окрім цього, наразі завершено розслідування справи щодо батька Миколи Харківського. За інформацією Артема Облетова, після того, як сторони ознайомляться з матеріалами справи, обвинувальний акт спрямують у суд. Це має відбутися найближчим часом. Батька Миколи Харківського підозрюють за ст. 166 (злісне невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, увечері 26 жовтня 2021 року в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в Харкові сталася смертельна ДТП. Автомобіль Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського намагався перетнути перехрестя на червоне світло та зіткнувся з Chevrolet.

Унаслідок ДТП 58-річний водій Chevrolet загинув, постраждали троє пасажирів Infiniti — двоє хлопців 19 років і дівчина 16 років. Постраждалих із важкими травмами ушпиталили. Миколу Харківського затримали. Підозрюваний у смертельній ДТП визнав провину. 

4 січня 2022 року до Червонозаводського райсуду направили обвинувальний акт щодо Харківського. Перше засідання мало відбутися 17 лютого, однак до суду не прийшла захисниця обвинуваченого Інна Данилова, оскільки захворіла. Суд призначав засідання у справі на 10 березня.

Через війну цей суд був вимушений змінити територіальну підсудність справ. З березня 2022 року справу слухали у Ленінському райсуді Полтави.

У травні 2023 року Червонозаводський районний суд Харкова отримав для розгляду із Ленінського райсуду Полтави справу Миколи Харківського. Головуючим у справі визначили Анну Шиховцову.

Джерело

Новости Харькова