Ще кілька кладовищ у Харківській області закрили через небезпеку

Територія кладовищ, лісосмуг і полів може бути замінованою.

Біля кладовищ стоятимуть патрульні.

На території Куп’янської міської територіальної громади мешканцям заборонили відвідувати кладовища, лісосмуги, ліси, місця відпочинку на березі річок та водойм, а також купатися у річках і водоймах, оскільки територія може бути замінованою. Відповідне рішення ухвалили на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

«Територія громади потребує обстеження та розмінування. На превеликий жаль, територія Куп’янської міської територіальної громади й надалі зазнає щоденних обстрілів з ворожого боку. Провести обстеження і розмінування території стане можливим лише після завершення активних бойових дій», — зазначив Беседін.

Зараз сапери першочергово розміновують об’єкти критичної інфраструктури (електро-, газо-, водо- та теплопостачання), а також малозабруднені землі з багаторічними насадженнями або ті, де запланований посів сільгоспкультур. Обсяг робіт великий, провести перевірку території Куп’янської громади на наявність вибухонебезпечних предметів зараз неможливо. Серед мешканців громади проводитимуть роз’яснювальну роботу щодо необхідності утриматися від відвідування кладовищ. За тиждень до Великодня у громаді біля кладовищ розставлять патрулі.

«Також в період з 9 по 16 квітня буде організовано патрулювання поблизу визначних кладовищ у місті Куп’янськ та Пристінському старостинському окрузі», — розповів Андрій Беседін.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові заборонили відвідувати кладовище №17 і кладовище «Сосни», яке знаходиться по вулиці Генерала Удовиченка. Також потенційно небезпечними через «прильоти» російських снарядів є кладовища №2, 4, 8, 10, 13, 17, 18.

У Харківській області діє заборона на відвідування кладовищ на територіях, де велися активні бойові дії та які перебували під тимчасовою окупацією. Перелік кладовищ визначають районні військові адміністрації, місцева влада та ДСНС.

Джерело

Новости Харькова