Росіяни вкрали понад 130 одиниць дорожньої техніки на Харківщині

Фото: ХОВА

Під час окупації армія РФ на Харківщині значно пошкодила майно дорожників.

Про це на брифінгу 10 січня повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

«Розбиті бази, викрадено понад 130 одиниць дорожньої техніки», – зазначив Турченко.

Він також розповів, як наразі ліквідовують наслідки негоди на дорогах населених пунктів, які знаходились під окупацією РФ.

«Ми перекинули техніку на деокуповані території з південних районів нашої області, складності логістичні, працюємо в співпраці з ЗСУ, волонтерами. Бо дороги від Борової до Куп’янська вони мають певну специфіку, бо їх перестрілюють, безпілотники літають. Там розчищаємо, забезпечуємо проїзд. Не можу сказати, що це легко, але налагодили співпрацю в цьому напрямку», – додав Турченко.

Найскладнішими ділянками він називає: дорогу Харків-Липці, траси з Борової до Куп’янська та з Ізюма до Куп’янська.

Загалом, заявив Турченко, цьогорічна зима складніша, нім торік.

«Велика кількість опадів у вигляді мокрого снігу, снігу та дощу при мінусових температурах. Наразі дорожні служби увесь час працюють у посиленому режимі. Харківська область має одну з найбільших мереж автомобільних доріг місцевого значення – 7334 км. Заготовлено більш ніж 6 тисяч метрів кубічних піщано-сольової суміші та 250 тонн солі. Оперативно, в час негоди, працює понад 100 одиниць дорожньої спеціальної техніки. Також працюють дорожні робітники, які чистять автобусні зупинки та знаки. Їх працює до 200 чоловік», – розповів Турченко.

Джерело

Новости Харькова