Під час авіаударів по Харкову на Великдень поранена 18-річна дівчина, яка гуляла з псом: один з уламків бомби — у серці

За інформацією: Суспільне Харків.

Наслідки ударів КАБами по центральній частині Харкова на Великдень, 5 травня 2024 року. Суспільне Харків/В’ячеслав Мавричев

На Великдень, 5 травня, однією з 16 поранених внаслідок авіаударів РФ по Шевченківському району Харкова, була 18-річна Вероніка. Коли російська армія завдала ударів, дівчина вигулювала пса Люціуса.

Вероніка зазнала тяжких поранень, Люціуса родина досі шукає, розказав Суспільне Харків 6 травня батько дівчини Анатолій.

За його словами, 5 травня Вероніку прооперували, вона у свідомості. Лікарі називають її стан тяжким, але стабільним.

"Один уламок потрапив у серце, один — у стегно, третій — у кишківник. Кишківник учора прооперували. Про стегно точно не знаю. Наче голова ціла, є невеликі опіки від уламків, але тут нічого страшного. Зараз головне — що буде з уламком у серці. Він попав у серце знизу. Поки що не кровоточить. Лікарі вчора дивилися, сказали, що головне, щоб він не кровоточив. Тому що якби він почав дуже кровоточити, то довелося б одразу робити операцію. От зараз вранці мають зробити УЗД, і вже все буде зрозуміло. Будуть дивитися, що з уламком робити — витягувати чи ні", — сказав батько дівчини.

Вероніка ще не дуже розмовляє. Але як я зрозумів, вона із собакою Люціусом йшла вулицею Данилевського. У момент вибуху собака був трішки попереду. Його ще шукаємо.

Пес Люціус, який зник після авіаударів РФ по Шевченківському району Харкова 5 травня 2024 року. Фото надав батько пораненої дівчини Анатолій

Новости Харькова