Олег Синєгубов розказав, де росіяни посилюють присутність у Харківській області

Загарбники мають на меті не дати просуватися ЗСУ.

Росія посилює присутність на Куп’янському та Дворічанському напрямках у Харківській області та намагається не дати просунутися українській армії.

Не виключені спроби контрнаступу окупантів. Попри це, Збройні сили України готові реагувати на будь-які спроби атак загарбників, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Так, дійсно, ми чуємо інформацію про спроби повторного наступу на місто Харків, на населені пункти Харківської області. Ми до цього готові, наші Збройні сили сильні як ніколи й готові реагувати на будь-які спроби такого характеру ворога. Ворог посилює свою військову присутність саме на лінії фронту. Це по Куп’янському, Дворічанському напрямках, у напрямку Кремінної. Але ми бачимо, що на меті у нього не давати просуватися нашим Збройним силам. І, власне кажучи, там ідуть певні маневри, і ми не виключаємо спроби, дійсно, контрнаступу вже з боку ворога. Однак наші ЗСУ повністю до цього підготовлені», — сказав Синєгубов.

Нагадаємо, відстань від Харкова до Дворічної 140 кілометрів, від Куп’янська 120 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Куп’янська не евакуювалася на тлі чуток про наступ

Голова ХОВА зазначив, що російські окупанти не припиняють спроб терору мешканців Харківської області. Обстріли продовжуються на північному та північно-східному напрямках. За минулу добу були обстріляні 29 населених пунктів Харківщини. Атаки окупантів відбивають Збройні сили України.

«По Куп’янському напрямку у нас проходить лінія фронту, і ворог постійно намагається атакувати, однак несе втрати й відступає на раніше зайняті позиції», — розповів Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, наразі ударних угруповань російських окупантів для можливого наступу на Харківську область не зафіксовано. Але це не означає, що їх не зможуть сформувати.

Джерело

Новости Харькова