Окупанти відійшли на відновлення на Куп’янському напрямку

Загарбники проводять наступи хвилями.

Збройні сили України тримають позиції.

Російські окупанти йдуть у наступ на Куп’янському напрямку хвилями. Вони активно штурмують позиції української армії протягом доби, потім трохи послаблюють свої дії. Однак упродовж усього дня вони б’ють з різних видів озброєння. Збройні сили України дають відповідь ворогу, він зазнає уражень. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ні, абсолютно ніяких відступів з нашого боку немає. Наші воїни на своїх позиціях стоять, постійно наносять максимальне ураження ворогу. У неділю були активні штурмові дії. Після того, як ворог зазнав значних уражень, він трохи відійшов на відновлення, проводить ротацію для того, щоб відновити наступ дії. І ці наступальні дії його відбуваються хвилями — спочатку день або фактично добу активні штурмові дії, після того трохи тихіше, однак цілодобово ворог випробовує наші позиції з артилерії, мінометів, авіації тощо. Там дійсно ведуться дуже активні бойові дії, однак жодних поступів з нашого боку, наших Збройних сил, немає», — сказав Синєгубов.

Зокрема, у неділю 20 серпня окупанти цілий день обстрілювали Куп’янськ з авіації, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Під вогнем перебувала центральна частина міста. У понеділок 21 серпня обстріли трохи зменшилися. Однак уже вночі 22 серпня ворог поновив удари. Вони прийшлися по цивільних кварталах.

«Це пов’язано з тим, що ворог особливих успіхів та і, в принципі, успіхів на полі бою на цьому напрямку немає. Він фактично лише посилює обстріли цивільних по цьому напрямку», — зазначив Синєгубов.

Українська армія контролює, у тому числі село Синьківка у Петропавлівській громаді Харківщини, всі органи місцевої влади знаходяться на своїх робочих місцях. Росіяни поширюють фейки щодо нібито окупації цього села. У Синьківці залишаються шестеро мешканців. Україна надає їм гуманітарну допомогу.

«Насправді Синьківка — під контролем ЗСУ. У Синьківці проживає шестеро людей. Дуже добре, що більшість населення все-таки евакуювалися. Тому що лінія фронту проходить дуже близько. Цей населений пункт — під постійними обстрілами. Але ми надаємо «гуманітарку» і в наближені населені пункти, і в Синьківку в тому числі. Тобто наші органи місцевої влади всі працюють на місцях. Просимо не вірити російській пропаганді, тому що і голова міської військової адміністрації і районної — всі на місцях. Всі кожного дня працюють забезпечують населення всім необхідним», — зазначила прессекретар Олега Синєгубова Олена Шаповал в ефірі проєкту «Свобода.Ранок».

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни роблять мінно-вибухові загородження у Харківській області. Українська армія не допустила просування загарбників після їхньої активізації на Куп’янському та Лиманському напрямках і зменшила їхній наступальний потенціал. Зараз спостерігається певне зменшення кількості обстрілів, однак це не означає, що окупанти скасували свої плани. Вони продовжують атакувати позиції Збройних сил України, зокрема на Куп’янському напрямку, та мінують територію вздовж кордону.

Джерело

Новости Харькова