На Харківщині знешкодили 250-кілограмову авіабомбу

Авіабомба поцілила у цивільне приміщення, де працювали люди.

В Золочівській громаді на Харківщині піротехніки ДСНС знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу.

16 квітня ворожа авіація скинула керовані авіабомби на селище Золочів, що на Харківщині. Одна з них вибухнула в його центрі біля пошти та спричинила пожежу. Тоді двоє цивільних людей отримали травми. Друга влучила в саму будівлю пошти. Вона пробила дах та впала у приміщення на другому поверсі

«Дана бомба знаходилась в приміщенні, де було багато цивільних людей. Вона на щастя не здетонувала. Якщо б вона здтонувала, були дуже важкі наслідки, загибель цивільних та руйнація приміщення», — розповів Олександр Новохацький, начальник відділення піротехнічних робіт. 

Наступного дня на місце прибули сапери Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України. Вони ідентифікували цю бомбу як КАБ-250: керована авіабомба вагою 250 кг.

Враховуючи її небезпеку, в радіусі 200 м було евакуйовано всіх людей. Піротехніки ДСНС сильно ризикували, адже росіяни часто встановлюють на такі бомби додаткові підривники-пастки. Задля вилучення бомби довелось застосувати спецтехніку. Далі бомбу вивезли подалі від населеного пункту на спеціальних підривний майданчик і підірвали.

Фото: ДСНС Фото: ДСНС Фото: ДСНС Фото: ДСНС Фото: ДСНС Фото: ДСНС ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни скинули керовану бомбу на Золочів. Постраждали люди і будівля пошти.

Джерело

Новости Харькова