Коли відновлять пошкоджені будинки у Старому Салтові

Підрядники ремонтують одночасно 13 будинків.

Багатоповерхівки відновлюватимуть до осені.

У 2023 році у селищі Старий Салтів відновили чотири пошкоджених через війну багатоповерхових будинки, ремонт тринадцяти будинків триває другий рік. Роботи на двох із них уже завершують, ще три здадуть у травні, інші вісім — відновлять улітку та восени. Усі роботи тривають коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії проти України.

«Цього року в квітні готуємо до здачі в експлуатацію два будинки, ще три будуть готові у травні. Решту житлових об’єктів завершимо влітку та восени. Наразі головне — відновити житло для якомога більшої кількості людей», — повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов..

По одному з будинків росіяни влучили чотири рази. У багатоповерхівці вже відновили плити перекриття й дах, замінили всі вікна та двері, облаштували укриття у підвалі, зараз завершують цоколь.

«Цей будинок був одним з найбільш пошкоджених, мав чотири влучання, руйнацію плит перекриття та даху. Наразі це все відновлено, будівлю утеплено, залишається завершити роботи по цоколю. Загалом ми почали відновлювати будинок в жовтні минулого року і намагаємося закінчити роботи в найкоротші терміни», — розповів помічник виконроба Антон Погарський.

У Старому Салтові також ремонтують школу та розробляють проєкт із будівництва захисної споруди, ремонтують амбулаторію та Центр надання адмінпослуг.

Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, два ліцеї у Харківській області поки не будуть відбудовувати. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області розірвала два договори на відбудову закладів освіти на прикордонні. Це ліцеї у Циркунах та у Слатиному (Дергачівська громада).

Джерело

Новости Харькова