На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 493 боєприпаси

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі.

На території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 169 саперів та 71 одиниця техніки. 

«Сапери зведеного загону ДСНС продовжують працювати на деокупованій території Харківщини, а також безпосередньо в м. Харків – розміновують ВНП. Піротехніки здійснили 265 виїздів для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за минулий тиждень було розміновано 493 боєприпаси», – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківщини було розміновано 3 710 га території, виявлено та знешкоджено 79 470 ВНП.

За даними Євгена Василенка, протягом тижня на території області  сталося 2 підриви на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого одна цивільна особа загинула, одна – постраждала.

В селі Вірнопілля Оскільської громади Ізюмського району у лісосмузі 61-річний чоловік на автомобілі натрапив на протитанкову міну, в результаті чого загинув на місці. Подія сталася 2 жовтня – виявили загиблого наступного дня. 

Інший випадок стався увечері 3 жовтня в полі біля села Андріївка Донецької громади Ізюмського району. Там під час сільськогосподарських робіт  підірвався комбайн. 55-річний комбайнер отримав мінно-вибухову травму грудної клітини. Через деякий час чоловік звернувся до лікарів – йому була надана медична допомога.

«Вкотре звертаюсь до жителів Харківської області з проханням не нехтувати правилами безпеки під час виявлення ВНП. Якщо ви помітили будь-який підозрілий вибухонебезпечний предмет – негайно повертайтесь тією ж стежкою, якою прийшли, й телефонуйте за одним із номерів:  «101», «102» або «112» та повідомте про знахідку», – наголосив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.


Джерело

Новости Харькова