«Куп’янськ окупанти всерйоз хочуть захопити» – військовий

Начальник служби зв’язків з громадськістю 21-ї окремої механізованої бригади Сергій Дібров в етері нацмарафону припустив, чому росіяни поставили за мету взяти місто Куп’янськ на Харківщині.

«Куп’янськ окупанти всерйоз хочуть захопити, скоріш за все, можливо для того, щоб відволікти увагу з більш загрозливих для них напрямків, скажімо на Запоріжжі, або для того, щоб зменшити наші сили в Авдіївці. Куп’янськ – це велике місто, взяття цього міста буде величезною перемогою для росіян, які давно вже населених пунктів не брали. Куп’янськ – це, теоретично, залізнична станція. Куп’янськ – це місто на річці Оскіл і форсування цієї річки може дати якісь можливості стратегічні. Крім того, це може бути подарунок для керівника першого, який строки поставив там закінчити операцію, йому треба якийсь знак для того, щоб сказати: «О, тепер можемо закінчити операцію», – сказав Дібров.

Він також зазначив, що останній тиждень армія РФ зосередила свої сили на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

«Між цими двома точками дуже велика лінія оборони, яку ми тримаємо, але наступати по всій цій лінії ворогу не вдається ніяк тому, що в нього не вистачає сил. Ми тримаємо частину цього сектору. Тримаємо, стоїмо.  Тиск постійний, він може бути більш інтенсивним, менш інтенсивним, але жодного дня без обстрілів, жодного дня без стрілецьких боїв зараз немає», – зазначив Дібров.

Джерело

Новости Харькова