Як атаки дронів по Москві захищають Харків від ракет С-300 – думка

Атаки невідомих безпілотників, котрі регулярно не дають спокійно спати жителям столиці країни-агресора, змушують ворога відтягувати своє ППО з прикордонних районів. У тому числі ті самі комплекси С-300, які росіяни використовують для запуску ракет по Харкову.

Таку думку висловив харківський журналіст та історик Андрій Попов у фейсбуці.

“Атаки дронами – це не просто піар. Навіть якщо вони нікуди не влучають, вони змушують РФ прикривати свій “сором”, відтягуючи ППО з фронту та з прикордонних регіонів. Пам’ятаєте як минулого року “звичним” було спостерігати по 15-20 пусків ракет від С-300 за одну ніч?А тепер і п’ять за тиждень – уже подія, тому що у РФ мало пускових для С-300. Їм тупо не вистачає, щоб і Путіна ППО обкласти з усіх боків, і прикрити війська, і ще по Харкову, Запоріжжю та іншим містам пускати десятками та сотнями ракети від С-300. І все це через нібито марні атаки дронами по Москві. І знову – це не так ефектно, але, як і раніше, ефективно. Просто цей ефект треба дивитися в іншій площині – не в масштабах завданої шкоди, а в скороченні шкоди, яку нам можуть завдати росіяни, якщо ці дрони “пачками” не пускати по РФ”, – вважає Попов.

Питання “безкорисності” атак дронів по території РФ він порушив у контексті частих публікацій у західних ЗМІ про нібито “невеликі успіхи” ЗСУ на фронті та спроби атаками на Москву “підняти бойовий дух усередині країни”. Журналіст також висловив думку, навіщо західні колеги постійно обговорюють питання “неуспішності” українського контрнаступу.

Джерело

Новости Харькова