Харківські комунальники обіцяють відмовитися від російської техніки

Сміття у місті вивозять застарілі машини.

Замінити стару техніку на сучасну планують найближчим часом.

Харківське комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів» хоче повністю відмовитися від спецтранспорту, виробленого у Росії та її союзників. Така техніка застаріла, для її обслуговування важко знайти запчастини. Тому комунальне підприємство обіцяє, що оновить автопарк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові стало більше стихійних звалищ сміття

Співробітники КП побували на міжнародній спеціалізованій виставці «КомунТех-2023» у Києві. Там було представлено сучасне обладнання та спецтранспорт для надання послуг із вивозу сміття. Як пояснили у «Комплексі з вивозу побутових відходів», у цих автівках є GPS-трекери, камери заднього та бокового огляду, система контролю ваги на вісь, чого немає у їхній техніці.

«За рахунок використання нових технологій та сучасних електронних систем обладнання експлуатація спецтехніки стала значно економічнішою, оскільки зменшуються витрати паливно-мастильних матеріалів та скорочується періодичність технічного обслуговування. Це призводить до значного збільшення продуктивності та заощадження коштів. У найближчих планах підприємства — повна відмова від спецтранспорту, виробленого  країною-агресором та її союзниками. Ця спецтехніка застаріла, ускладнена в ремонті та експлуатації, проблемна для постачання запасних частин, що особливо важливо для підприємства та Харкова у воєнний час», — розповів директор КП «КВПВ» Олексій Артикуленко.

Виставка «КомунТех-2023» у Києві. Фото: Харківська міськрадаВиставка «КомунТех-2023» у Києві. Фото: Харківська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, прифронтова громада Харківщини отримала чотири автівки для благоустрою. Два сміттєвози, підмітально-вакуумну машину та автомобіль із краном-маніпулятором використовує комунальне підприємство, що займається благоустроєм території.

Джерело

Новости Харькова