У поїзді-кухні готують їжу для обстріляної лікарні у Харкові

Потяг-кухня працює у Харківській області.

Команда автономної кухні на колесах годуватиме пацієнтів та медиків лікарні до відновлення харчоблоку та інших господарських приміщень.

У потягу-кухні, який створили за підтримки американського мільйонера-філантропа Говарда Бафета, готують їжу для Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3, яку росіяни атакували уночі 27 квітня. Обіди пацієнтам забезпечують вже кілька днів, повідомили у компанії «Укрзалізниця».

«Поки харчоблок лікарні та інші господарські приміщення лікарні відновлюють, їжу для пацієнтів готуватиме поїзд-кухня Укрзалізниці. Закупівлі продовольства та функціонування поїзда фінансує Фонд Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation)», — розповіли у залізничній компанії.

За інформацією «Укрзалізниці», із початку роботи у Харківській області команда потяга-кухні приготувала 350 000 порцій обідів, 265 000 із них — для людей, які постраждали за останній місяць.

Фото: «Укрзалізниця» Фото: «Укрзалізниця» Фото: «Укрзалізниця» Фото: «Укрзалізниця» ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 27 квітня росіяни обстріляли медкомплекс у Харкові, де знаходилося понад 1000 людей. Під обстріл потрапив Салтівський район. Дві ракети влучили у землю на території Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3. Їх запустили з території Бєлгородської області. Через удар пошкоджень зазнали вікна, дах, харчоблок і один із корпусів лікарні.

Джерело

Новости Харькова