Харківські бійці заземлили російський «Орлан» з автоматів

Ворожий "розвідник" не виконав свою місію.

По безпілотнику вдарили з автоматів.

Бійці 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка збили російський безпілотний літальний апарат «Орлан-10». Його вдалося приземлити за допомогою автоматичної зброї. Після того, як «Орлан» упав, його двигун продовжував працювати.

«Кожен з нас трохи ППОшник [протиповітряна оборона — ред.]. Ці козаки Сірка, хоч і не зенітники, але бажання ліквідувати чужорідне тіло в українському небі допомогло їм збити ворожий «Орлан-10» з … автоматів! Тому, емоції переповнюють. У відео багато нецензурної лексики. Бо ж ворожа «пташка» ніяк не хотіла «здаватися» і гуділа, як ра@янська пропагандистка. Тож просимо з розумінням поставитись до наших доблесних воїнів! Слава Україні! Слава її захисникам!», — повідомили в офіційному Telegram-каналі 92-ї бригади.

Зазначимо, «Орлан-10» належить до російських багатофункціональних безпілотних комплексів. За допомогою нього ведуть спостереження у важкодоступній місцевості. Він передає трансляцію цілей для ураження усіма бойовими машинами — самохідною артилерійською установкою, танками, бойовими машинами піхоти, машинами протиповітряної оборони.

Як писав KharkovNEWS.info, на одному з напрямків у Харківській області прикордонники помітили російський безпілотний літальний апарат. Він незаконно перетнув державний кордон з Україною та летів углиб. Прикордонники знищили його за допомогою стрілецької зброї.

Джерело

Новости Харькова