Харківська поліклініка купила брендові футболки по 5000 гривень за штуку

Поліклініка №24 під час війни витрачає гроші на дорогий одяг та зелений мох.

Чотири футболки Puma за 21 000 гривень купила Харківська міська поліклініка №24 (знаходиться на Холодній горі).

29 червня комунальне підприємство уклало договір з ФОП Клименко А. В. Поліклініка купила в підприємця три футболки Polo розміру XXL та одну футболка розміру XL, кожна по 5184 грн.

«Вартість чоловічої футболки Polo в інтернеті коливається від 400 до 2000 грн.  Але поліклініка в декілька разів перевищила вартість дорогих футболок. У травні поліклініка у того ж ФОПа придбала дві футболки Polo XXL взагалі по 6276 грн. Так що червнева закупівля одягу пройшла з економією», — пише «Харківський антикорупційний центр».

Окрім брендових футболок, медики установи цікавляться дорогим взуттям. У квітні 2023 року поліклініка придбала у Клименка дві пари жіночих кросівок 37 та 39 розмірів по 6430 грн. за пару. На офіційному сайті Adidas в Україні можна придбати жіночі кросівки за 1000-3000 грн.

Скриншот ХАЦ

«ХАЦ поспілкувався з контактною особою поліклініки № 24 Іваном Плякою. Він підтвердив такі ціни на одяг. За його словами, це спеціалізований одяг, зроблений на замовлення», — повідомляють розслідувачі.

У поліклініки є й інші нетипові для медичного закладу закупівлі. 10 червня 2022 року медики купили 2,2 квадратних метри зеленого моху за майже п’ятдесят тисяч гривень і квітки у вазоні за 18 850 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХОВА скасувала двохмільйонний тендер на піар

Більшість товарів поліклініка №24 замовляє у ФОП Клименко, і дуже часто, за даними ХАЦ, переплачує за них. Наприклад, поліклініка купила бойлер за 17 140 грн., а в торгівельному центрі такий коштує удвічі дешевше — 8929 грн. Мило “Друг”, яке в магазині можна купити за 22 гривні, ФОП Клименко продає за 41 грн. 

За всю історію “відносин” поліклініка № 24 заплатила підприємцю Артему Клименку понад десять мільйонів гривень за 578 контрактами.

Головний лікар поліклініки Максим Бабак відмовився пояснити, чому поліклініка купує брендовий одяг за такими цінами. 

«Не чую вас», — сказав Бабак і кинув слухавку.

Джерело

Новости Харькова