Громади Харківщини отримали 5 пасажирських автобусів від Уряду Угорщини

За співпраці начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, народної депутатки України Юлії Гришиної, очільника Закарпатської ОВА Віктора Микити та Уряду Угорщини для 4 громад та міста Харкова вдалося отримати автобуси.

Транспорт передали Старосалтівській, Чугуївській, Нововодолазькій, Ізюмській громадам та місту Харкову. Автобуси використовуватимуть в гуманітарних цілях, а в майбутньому – і як шкільні автобуси.

«Щиро дякуємо за цю важливу допомогу! Внаслідок активних бойових дій велика кількість транспорту громад була пошкоджена або знищено окупантами. В окремих випадках автотранспорт розкрав ворог, особливо на деокупованих територіях. Тому для нас це дуже важливий ресурс, який будемо використовувати щодня», – зазначив Олег Синєгубов.

За місяць Уряд Угорщини зібрав для деокупованих та постраждалих регіонів України 34 автобуси. На цьому допомога від країни не завершиться, розповіла Юлія Гришина.

«Це одна із найбільших партій пасажирських автобусів. Її довелося збирати по всій Угорщині за короткий термін – місяць. Переконана, що вони стануть в пригоді на місцях – як на деокупованих територіях, так і там, де не велися бойові дії, для потреб внутрішньо переміщених осіб. Спільними зусиллями працюємо над наступним «пакетом» технічної допомоги», – додала Юлія Гришина.


Джерело

Новости Харькова