Головні новини Харкова 25 січня: день жалоби, наслідки ракетного удару

Фото: Василь Голосний

Основні новини поточної доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

14:46

Робота в Харкові та області: кому пропонують найбільші зарплати

Станом на 25 січня у Харківській області актуальні 717 вакансій, повідомили у ХОВА з посиланням на дані обласної служби зайнятості.

Рейтинг цього тижня очолює вакансія інженера–програміста з зарплатою 28500 гривень. Головний інженер матиме 25300, а машиніст крана – 22360 гривень.

Перелік найактуальніших вакансій тут.

14:16

“Ворог все частіше використовує БпЛА” – голова МВС Ігор Клименко приїхав на Харківщину

Він разом з очільником ДПСУ Сергієм Дейнеко відвідав позиції бійців бригади «Сталевий кордон» Гвардії наступу.

«Підступний ворог усе частіше використовує безпілотники. Як для розвідки, так і для нанесення точкових ударів. Бійці «Сталевого кордону» щодня садять або подавляють роботу російських пташок», – зазначив Клименко у телеграмі.

Він додав, що деякі ворожі БпЛА – виготовлені лише кілька місяців тому. Придатні дрони прикордонники повертають до «своїх власників», але вже з подарунками.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/01/IMG_9681.mp4

Відео: Ігор Клименко

13:00

Харків’яни більше не зможуть онлайн відстежувати рух громадського транспорту

У Харкові припинили трансляцію відомостей щодо пересування громадського транспорту, повідомили у КП «Харківський метрополітен». Там пояснили, що таке рішення ухвалили з міркувань безпеки.

«Це означає, що відслідковування місця знаходження рухомого складу пасажирського транспорту в режимі реального часу, стане недоступним», – зазначили у КП.

Про відновлення функції обіцяють повідомити додатково.

12:39

Удари С-300, поранені люди: наслідки обстрілів Харківщини показали правоохоронці

За даними ГУ Нацполіції в Харківській області, близько 19:20 24 січня РФ обстріляла село Вільхуватка. Пошкоджений ангар на фермерському господарстві.

Близько 21:20 росіяни вдарили, попередньо з С-300, по селищу Роздольне. Пошкоджені дві складські будівлі.

«В цей же час відбувся обстріл селища Рогань. Постраждали чотири цивільні особи: 26, 39, 60-річні жінки та 17-річний хлопець. Пошкоджені 17 приватних будинків, гаражі, приватні автомобілі та господарча споруда», – додали в поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни ст. 438 ККУ.

11:43

На Харківщину зайшов циклон: яка ситуація на дорогах

«Сніг, слабка хуртовина, налипання мокрого снігу та ожеледиця. Усе це приніс із собою циклон, що сьогодні, близько 4-ї ранку, зайшов на територію області з заходу. Хоча, за прогнозами синоптиків, інтенсивність опадів буде не дуже високою, господарюватиме цей циклон на Харківщині аж до суботи. Тож усі дорожники вже перейшли на посилений режим роботи та цілодобове чергування», – зазначили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

За минулу добу на трасах регіону працювало 58 одиниць техніки, використано майже 70 тонн протиожеледних матеріалів.

10:27

Терехов скликає на завтра сесію міськради

Мер Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження про скликання 23-ї позачергової сесії міськради. Сесія у форматі онлайн розпочнеться о 10:00 26 січня. Депутати, в тому числі вноситимуть зміни до бюджету, призначать нового заступника мера Харкова та “упорядкують найменування об’єктів топонімії”. Докладніше (порядок денний).

09:38

Російська ДРГ здійснила “зухвалий рейд” через кордон на Харківщині

Інститут вивчення війни (ISW) прокоментував заяви РФ про захоплення села Плетенівка біля держкордону в районі Вовчанська. Диверсанти дійсно заходили на територію Харківщини через кордон. Але не закріпилися.

“Відомий російський військовий блогер, пов’язаний з Кремлем, поширив заяви, в яких схарактеризував напад Росії на Плетенівку 23 січня як “зухвалий рейд”, після якого російські війська відійшли на вихідні позиції. ISW не виявив візуальних доказів, що підтверджують твердження про те, що російські війська захопили Плетенівку”, – повідомили в ISW. Детальніше.

Ілюстрація: мапа ISW08:39

Під обстрілами за добу було понад 20 населених пунктів Харківської області

Протягом доби армія РФ била по регіону з артилерії та мінометів, скидала авіабомби та запускала ракети. Наслідки підсумував начальник ХОВА Олег Синєгубов.

08:32

Російські ракети вдарили по двох селах на Харківщині: дані щодо наслідків

Дві пожежі виникли в селах Велика Рогань та Роздольне внаслідок вечірніх ракетних ударів РФ, повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області. За даними Харківської обласної прокуратури, пошкоджено понад 15 житлових будинків, автомобілі. Зазнали поранень 17-річний підліток і жінка 60 років. Також у двох жінок 39 та 26 років гостра реакція на стрес. За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, жінкам надали допомогу на місці, хлопця госпіталізували – його стан середньої тяжкості.

07:33

Армія РФ шість разів атакувала Синьківку

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито шість атак ворога біля Синьківки Харківської області”, – повідомив у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ.

Авіаудари припали по населених пунктах: Земляний Яр, Зибине, Червоне Перше, Табаївка, Піщане.  Ракетами били по Рогані в Харківському районі області.

07:10

Ніч із тривогами

Вночі в Харкові та області лунали сирени повітряних тривог. Їх оголошували з 23:35 до 00:29, з 02:35 до 02:56 та з 04:33 до 06:52. Повітряні сили ЗСУ інформували про загрозу балістики та авіаційних засобів ураження. У Харкові вибухів не було.

00:20

25 січня в Харкові – день жалоби на згадку про вбитих російськими ракетами 23 січня

Про день жалоби у Харкові в першу хвилину нової доби повідомив мер Ігор Терехов.

“Ракетні обстріли впродовж 23 січня призвели до однієї з наймасштабніших за кількістю жертв трагедій у Харкові за увесь час повномасштабної війни. Мої співчуття рідним загиблих в їхньому горі. Горіти у пеклі усім російським нелюдам, винним у вбивствах невинних“, – написав Терехов.

Джерело

Новости Харькова