Головні новини Харкова 2 лютого: удар “шахеда” по Харківщині, фронт

Основні новини доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

08:15

Один із російських “шахедів” вдарив по Харківщині

“Близько 2:30 в Ізюмському районі зафіксоване влучання ворожого БПЛА. Попередньо – без постраждалих”, – повідомив вранці 2 лютого начальник ХОВА Олег Синєгубов.

За його даними, під артилерійськими обстрілами в Харківській області опинилося близько 17 населених пунктів.

07:45

Генштаб: уночі збили 11 “шахедів” із 25, літали й над Харківщиною

“Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 25 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 11 ворожих дронів знищено”, – поінформували в ГШ.

Російські окупанти за добу завдали авіаударів по Вовчанську, Вільхуватці, Колодязному, Синьківці та Піщаному й провели п’ять атак у районі Іванівки на Харківщині. Атаки відбили сили оборони.

07:09

Вночі на Харківщині була тривала тривога через загрозу “шахедів”

Повітряна тривога вночі була оголошена з 00:56 до 03:57. Повітряні сили ЗСУ повідомили про загрозу атаки російських “шахедів”.

Групи безпілотників почали з’являтись над територією України ще з 22:30. Вони залітали з півдня до центру й далі рухалися на північ і північний схід країни. Над територією Харківської області БПЛА кружляли протягом більш ніж двох годин – про них попереджали о 01:59 та 02:58. Причому востаннє – вже про один “шахед”, а не групу. Харкова (якщо саме обласний центр був ціллю) безпілотник не досяг. Обійшлося без вибухів.

Джерело

Новости Харькова