Головні новини Харкова 19 січня: як минула ніч, зведення ISW та Генштабу

Фото: Василь Голосний

Основні новини поточної доби – у хроніці МГ “Об’єктив”.

08:16

ISW – про активізацію ворога на Харківщині: змін лінії фронту не було

“18 січня російські та українські війська продовжили позиційні бойові дії на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Російські та українські джерела заявляли, що позиційні бої тривали на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки; на схід від Куп’янська поблизу Петропавлівки; на південний схід від Куп’янська поблизу Табаївки та Берестового”, — поінформували аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Вони також спростували заяви російських “військкорів” про відстань від Куп’янська до найближчих позицій армії РФ. Детальніше.

07:19

Генштаб повідомив про активізацію ворога на Харківщині: за добу – 18 штурмів

“У зоні відповідальності ОСГВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 18 атак ворога поблизу населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка, Берестове Харківської області“, – повідомили в Генштабі.

Також армія РФ нанесла серію авіаударів по Вовчанську, Миколаївці, Голубівці, Іванівці, Кислівці та Табаївці.

07:00

Ніч – із загрозою ракет та балістики, але без вибухів

Ніч у Харкові знову була тривожною. Про небезпеку попереджали кілька разів. Повітряна тривога у місті та області була з 00:44 до 01:17 та з 03:03 до 03:33. У першому випадку Повітряні сили оголосили загрозу балістики.

У другому – ракетну небезпеку.

У Харкові обійшлося без вибухів. Загалом відносно спокійною була ніч і в інших регіонах країни – нальоту “шахедів” не сталося.

Джерело

Новости Харькова