Головні новини Харкова 14.02: звільнили чиновницю ХОВА, смертельна ДТП

Основні новини доби у хроніці МГ “Об’єктив”.

15:10

Витік палива у річки: у Харкові посилили перевірки якості води, ХОВА обстежить нафтобази

«За результатами перевірок, вода, що подається в будинки харків’ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. Проте, на випадок можливого виявлення якихось відхилень від стандартів, ми заздалегідь розробили комплекс оперативних заходів зі стабілізації ситуації», – зазначили у КП «Харківводоканал», передає Харківська міськрада.

Тим часом заступник начальника ХОВА Євген Іванов заявив, що наразі тривають слідчі дії щодо роботи нафтобази, у яку 9 лютого влучили ворожі «шахеди», через що сталася масштабна пожежа.

«Щодо цієї нафтобази, і щодо усіх зберігачів нафтопродуктів на території нашої області, відповідно, будуть проведені перевірки. І будуть проведені перевірки усіх зберігачів нафтопродуктів, з урахуванням того, скільки зберігається пального, як далеко житлова забудова, чи є системи оповіщення на цій вулиці, щоб люди могли якнайшвидше покинути цю територію, чи є захисні споруди цієї бази, і що вони можуть витримати», – сказав Іванов.

Фото: Харківська міськрада14:21

У ПС ЗСУ попереджають про ракетну небезпеку на Харківщині, Мельник закликав бути в укриттях

Повітряну тривогу в Харківській області оголосили о 14:06. У Повітряних силах ЗСУ попередили про ракетну небезпеку.

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник закликав жителів Харківщини перебувати в укриттях.

13:19

У Харкові другий день поспіль фіксують температурний рекорд

13 лютого максимальна температура повітря становила +8,7 градуса тепла, повідомили у Регіональному центрі з гідрометеорології.

Попередній максимум температури цього дня фіксували у 2002 і 2014 роках і вона становила +7,5 градуса.

12:19

По 20 тисяч грн виплачуватимуть у Первомайській громаді за похід до армії

Така виплата – одноразова, передбачена з 1 січня та спрямована на додаткове матеріальне забезпечення мобілізованих громадян, повідомив мер Первомайського Микола Бакшеєв.

11:23

Наслідки обстрілів Харківщини показали правоохоронці

«У місті Вовчанськ 61-річна жінка загинула, 50-річна жінка отримала поранення. Пошкоджені приватний будинок, гараж, приватний автомобіль та приміщення магазину. В селі Чорне Куп’янського району пошкоджений гараж», – повідомили у ГУ Нацполіції в Харківській області.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни ст. 438 ККУ.

11:18

«Потекла» станція метро у Харкові: роботи тривали усю ніч

«Всю ніч на станції метро «Спортивна» тривали роботи щодо ліквідації наслідків зсуву ґрунту, спричиненого численними обстрілами Харкова. Роботи триватимуть й у найближчі ночі», – повідомили у Харківській міськраді.

https://www.objectiv.tv/wp-content/uploads/2024/02/IMG_2712.mp4

Відео: Харківська міськрада

11:15

Керівницю апарату ХОВА, підозрювану НАБУ, звільнили

“Вікторія Белявцева була звільнена за згодою сторін 13 лютого. Підстава – написання заяви на звільнення”, – повідомила МГ “Об’єктив” прессекретарка начальника ХОВА Олега Синєгубова Олена Шаповал.

Вона уточнила, що заяву на звільнення Белявцева написала ще 2 тижні тому, 5 лютого, а до 13 лютого перебувала у відпустці.

10:52

ДТП у Харкові: збили батька та 7-річну доньку, батько загинув

Трагедія сталася вчора, близько 17:20 13 лютого, на проспекті Тракторобудівників, повідомили у відділі комунікації ГУНП у Харківській області. За даними слідства, батько з донькою переходили проїжджу частину попередньо поза пішохідним переходом. 53-річний чоловік – батько дитини – помер на місці. Дівчинку з численними травмами доправили до лікарні.

10:36

Впіймали навідника ракет на Харків: він сам шукав росіян, аби допомогти

“Фігурантом є 58-річний місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму. Восени 2023 року чоловік з власної ініціативи почав передавати окупантам розвідувальну інформацію через популярні месенджери”, – повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У Харківській обласній прокуратурі уточнили: харків’янин вийшов на телеграм-канали, що контрольовані російськими спецслужбами, у вересні 2023 року.  Основна інформація, яка цікавила росіян, – це місця розміщення ППО. Докладніше.

09:14

Головком ЗСУ та Міністр оборони України побували на Куп’янському напрямку

Про спільну з Рустемом Умєровим поїздку до військових частин, які тримають оборону на Куп’янському та Авдіївському напрямках, повідомив Головком ЗСУ Олександр Сирський.

“Оперативна обстановка надзвичайно складна та напружена. Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику “м’ясних штурмів”, – поділився Сирський.

08:32

20 населених пунктів обстріляли росіяни на Харківщині, є загиблі – ХОВА

Начальник ХОВА Олег Синєгубов зранку 14 лютого повідомив про найтяжчі наслідки російських обстрілів Харківщини за добу.

“Близько 11:00 ворог завдав артилерійських ударів по Вовчанську. Зафіксовано не менше 10 влучань, зокрема і на території ринку, де на той момент перебували місцеві цивільні. 61-річна жінка загинула, отримавши мінно-вибухові травми, ще одна 50-річна жінка зазнала травм”, – написав Синєгубов у телеграмі.

Загалом під обстрілами було близько 20 населених пунктів.

07:56

У Харкові об’єднують виші: Кабмін ухвалив рішення

Українську інженерно-педагогічну академію приєднають до ХНУ ім. В.М. Каразіна. Розпорядження про реорганізацію УІПА Кабінет міністрів ухвалив 13 лютого, поінформувала пресслужба уряду. Там пояснили й причини, через які вирішили ліквідувати УІПА як самостійну одиницю. Чиновники зазначили: розвиток професійно-технічної освіти, майстрів для якої готує харківський виш, справді пріоритет для держави. Але є АЛЕ.

“Брак ресурсів не дає УІПА змоги розвивати цей напрям повноцінно, штовхаючи до впровадження непрофільних спеціальностей і розмиття місії академії”, – вважають у Кабміні.

Фото: Вікторія Якименко07:20

Росіяни не атакували на Харківщині – Генштаб

“У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив”, – повідомив вранці 14 лютого Генштаб ЗСУ.

На Харківщині під авіаудар росіян потрапило прикордонне село Кругле — в районі Великого Бурлука.

07:01

Ніч із тривогами через балістику, але без вибухів у Харкові

Ніч із 13 на 14 лютого у Харкові ознаменувалася двома повітряними тривогами. Вони звучали з 23:26 до 00:06 та з 01:04 до 01:58. Повітряні сили ЗСУ попереджали про загрозу застосування росіянами балістичних засобів ураження.

У Харкові обійшлося без вибухів Також не було нічного нальоту “шахедів”.

Джерело

Новости Харькова