Генштаб підбив підсумки ракетної атаки та обстрілів Харківщини

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні повідомив про застосування ворогом по Україні 160 засобів повітряного нападу за добу. На Харківщині продовжувалися атаки в районі Синьківки.

“Сьогодні вночі ворог завдав масованого ракетного удару по Україні, атакувавши об’єкти критичної інфраструктури, промислові, військові та цивільні  об’єкти. Противник застосував проти України близько 160 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони України 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 27 ударних БпЛА “Shahed-136/131” було знищено“, – поінформували в Генштабі.

Загалом за добу по Україні росіяни завдали 134 ракетних ударів, 60 авіаударів і здійснили 36 обстрілів із РСЗВ. На Слобожанському напрямку під артобстрілами були Уди, Гур’єв Козачок, Красне Перше, Амбарне. На Куп’янському – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка та Іванівка.

“На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка Харківської області”, – повідомили у зведенні ГШ.

Джерело

Новости Харькова