Дерусифікація Чугуєва: скільки витратять з бюджету на нові адреси мешканців

В мерії розповіли, скільки витратять з бюджету на цю роботу

Чугуївська громада жваво обговорює перейменування вулиць, яке проводить місцева влада згідно законодавства. Головним питанням у мешканців стало питання про кошторис всіх робіт. Противники дерусифікації в якості аргумента наводять високу вартість робіт.

Місцевий Телеграм-канал «Новини Чугуєва» розповів, скільки це коштуватиме громаді, повідомляють новини Чугуєва.

В мерії міста розповіли, що ніяких суттєвих витрат з бюджету ця робота не вимагає. Вони також розповіли, що цей факт був доведений ще на етапі декомунізації, коли перейменовували вулиці кілька років тому. Нові назви вулиць будуть автоматично вноситись в реєстри. Щоб довести, що адреса вірна мешканцям достатньо зайти на сайт мерії і скачати копію майбутнього рішення міськради, в якому зазначена стара і нова назва вулиці. Це рішення потрібно долучити до майнових документів. Також все буде просто під час укладання купів-продажу нерухомості або інших операцій. Нотаріуси врахують нові назви вулиць і вкажуть їх у нових документах.

Єдиною статтею видатків на перейменування вулиць є витрати на нові таблички з адресами. І в даному випадку суми будуть помірними. Співробітники мері розповіли, що заміна табличок з адресами відбуватиметься поступово.

Джерело

Новости Харькова