Біля кордону РФ із Харківщиною йде “процес зворотного характеру” – Машовець

Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Костянтин Машовець припустив, що російська армія біля кордону з Харківською областю готується не наступати на Харків, а… оборонятися.

“Поки стверджувати про підготовку противником якогось “масштабного наступу на Харків”, я не бачу особливих підстав… Щобільше, як на мене, ми маємо справу із процесом “зворотного” характеру. Противник підсилює свої угрупування військ у північно-східному прикордонні через побоювання (очікування) активнихнаступальних дій саме ЗСУ…”, — пише Машовець в огляді 10 січня.

На його думку, в російському Генштабі серйозно сприйняли висловлювання посадовців України про “доцільність перенесення бойових дій на територію РФ”.

“У період, коли по болотяним “городам и весям” проплачені активісти збирають “подписи за путина”, будь-які активнінаступальні дії ЗСУ (нехай навіть силами РДК та ЛСР) вже на теренах самої росії, ну явно – “не в жилу” кремлю”, – пояснює свою версію Машовець.

Він наводить факти, що свідчать на користь такого пояснення подій:

☑️ наявність у російському прикордонні розгорнутого досить значного угруповання російських сил спеціальних операцій (ССО), включаючи “найкращих із кращих”;

☑️ досить об’ємне угруповання Федеральної служби військ Національної гвардії РФ, а також “Росгвардії”;

☑️ дуже ретельне відстеження російською розвідкою місця знаходження та переміщення підрозділів РДК (Російського добровольчого корпусу), ЛСР (Легіону “Свобода Росії”), “Сибірського батальйону” та подібних до них.

Машовець також докладно проаналізував кількість і склад військ РФ, які наразі знаходяться біля кордонів Харківської області.

Джерело

Новости Харькова