У Нацгвардії розповіли, що відбувається на Куп’янському напрямку

Речник Нацгвардії України Руслан Музичук в етері нацмарафону заявив, що Куп’янський напрямок зараз є епіцентром бойових дій.

“Зараз епіцентром бойових дій, там, де ворог концентрує головні зусилля, залишається Куп’янський напрямок. І та кількість сил і засобів ворога, і його активізація за останній час на цій ділянці спрямована, скажімо так, на намагання переломити ситуацію на цій ділянці фронту”, – повідомив Музичук в етері нацмарафону.

Він наголосив, що під Куп’янськ ворог завів десантно-штурмові підрозділи, посилені танковими частинами. Вони діють за підтримки авіації та артилерії.

“Усі штурми, всі спроби покращити своє тактичне положення – чи там, де, наприклад, наші підрозділи намагаються витісняти ворога, на цих ділянках ворог також активно застосовує авіацію. Ми бачимо навіть протягом останніх тижнів по зведеннях, що щодоби відбувається понад 50 авіаційних обстрілів, в окремі дні навіть понад 80”, – навів дані нацгвардієць.

За його словами, противник постійно намагається штурмувати позиції захисників України. Окупанти при цьому переслідують кілька цілей.

Джерело

Новости Харькова