Водій шкільного автобуса допомагав росіянам із ротаціями на Харківщині

Чоловіка затримали.

Колаборанту загрожує 12 років в’язниці. 

Співробітники Служби безпеки України затримали 59-річного водія шкільного автобуса із селища Козача Лопань (Харківський район), який під час окупації возив загарбників на ротацію із Харківської області до Бєлгорода та зворотно на шкільному автобусі. Слідчі встановили, що чоловік сам запропонував допомогу окупантам, коли ті захопили селище.  

«Для «рейсів» колаборант використовував шкільний автобус сільради, який він паркував на подвір’ї власного помешкання. Також він перевозив з росії зброю та боєприпаси для окупаційних угруповань рф, які воювали на передовій під Харковом», — розповів речник Управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.  

Перед тим, як виїжджати, чоловік перефарбував автобус у зелений колір і намалював на ньому російську символіку. Коли окупанти втікали із Харківської області, автобус у колаборанта забрали. Він був потрібен ворогу, аби вивезти особовий склад та озброєння. 

Після деокупації чоловік переховувався у сусідньому селищі, проте його знайшли та затримали. 

Помічнику росіян оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років тюрми. Чоловік знаходиться під вартою. 

Як писав KharkovNEWS.info, затримали помічника росіян, який майже два роки переховувався на Харківщині. «Помічник» російського гауляйтера допомагав окупантам викрадати українців під час боїв за Харків.

Джерело

Новости Харькова