В Харківській ОВА розглянули тендерні закупівлі Ізюмської тергромади

Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

Особливу увагу приділили доцільності реалізації послуг з озеленення, утримання зелених насаджень, покіс трави та видалення бур’янів на території Ізюмської міської територіальної громади. Тендером передбачено, що роботи здійснюватимуть по усій громаді – це 11 населених пунктів. Під час засідання прийняли рішення змінити пріоритети тендеру та перерахувати його кошторис.

«Пріоритетом для усіх громад Харківщини має залишатися допомога українським захисникам та забезпечення життєдіяльності в населених пунктах, особливо на деокупованих територіях. Очільники територіальних громад мають тримати на особистому контролі тендерні закупівлі, вартість яких перевищує 1 мільйон гривень та корегувати їх пріоритетність», – зазначив Євген Іванов.

Також під час засідання розглянули тендерні закупівлі, проведені Державним архівом Харківської області у 2023 році. Установа провела 3 тендерні закупівлі на загальну суму більш як 1,5 мільйона гривень.

«Тендери стосувалися оплати за послуги охорони, тепло- та електропостачання комунальними закладами. Під час додаткових перевірок, корупційних складових виявлено не було», – повідомив директор Державного архіву Харківської області Євген Кущ.

Крім того, Харківська ОВА уклала меморандум про співпрацю з Каразінською школою бізнесу. Документ передбачає проведення семінарських занять для осіб, уповноважених на проведення тендерних процедур.

«Лекції стартуватимуть з квітня. Також співпраця передбачає наукову діяльність, дослідження у напрямку прозорості та доброчесності. До реалізації даного меморандуму долучаться міжнародні партнери, які реалізують програми з протидії корупції», – повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносини Харківської ОВА Іван Дудка.

Нагадаємо, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що завдяки діяльності обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» вдалося скасувати тендер з відновлення ліцею у селищі Слатине Дергачівської тергромади.

Джерело

Новости Харькова