Судитимуть «народного міліціонера», який обшукував жителів Харківщини

Чоловіка розшукують.

Колаборант переховується на території Росії.

У Чугуєві судитимуть 30-річного жителя Вовчанської громади, який співпрацював із російськими загарбниками. Слідчі встановили, що у червні 2022 року чоловік добровільно пішов працювати до так званого «відділення карного розшуку Вовчанського районного відділу внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ військової цивільної адміністрації в Харківській області». Він став «оперуповноваженим».

«Народний міліціонер» проводив незаконні обшуки у людей та складав процесуальні документи у відповідності до російського законодавства. Вказані заходи проти українців на окупованій території здійснювалися ним під виглядом нібито охорони громадського порядку», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 7. ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Якщо його провину доведуть, йому загрожує від 12 до 15 років тюрми з позбавленням права займати певні посади. Колаборант переховується на території Росії, його оголосили у розшук та судитимуть заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, агроном оселив у себе окупантів та підказував, де мінувати поля на Харківщині. Мешканця Куп’янщини судитимуть за пособництво ворогу.

Джерело

Новости Харькова